Ružomberské papierne budú súčasťou spolupráce s WWF

24.02.2014 Ružomberok

Ružomberok 24. februára (TASR) – Ružomberský celulózo-papierenský podnik Mondi SCP bude súčasťou dohodnutej trojročnej partnerskej spolupráce nadnárodnej skupiny Mondi Group a Svetového fondu na ochranu prírody WWF pri udržiavaní ekosystémov pomocou zodpovedných obchodných praktík.

Hovorca Mondi SCP Ľubomír Čech vysvetlil, že partnerstvo spájajúce jedného z najväčších svetových výrobcov celulózy, papiera, obalov a najväčšej celosvetovej organizácie na ochranu prírody je jasným signálom, že úsilie o environmentálnu udržateľnosť sa dá zmysluplne prepojiť s podnikaním.

Základom spomínanej spolupráce je podľa Čecha zameranie na minimalizáciu dopadov priemyselnej celulózovo-papiernickej výroby na lesy, vodu, klímu a kladenie dôrazu na propagáciu efektívnosti využívania zdrojov, dlhovekosti i recyklácie papierenských produktov a ich dôveryhodnej certifikácie.

"Trvalo udržateľný rast je pevnou súčasťou nášho podnikania, preto sme veľmi radi, že spolupracujeme s WWF na pokračujúcich aktivitách vedúcich k znižovaniu nášho dopadu na životné prostredie a zdieľaniu zodpovedných praktík podnikania," dodal generálny riaditeľ Mondi Group David Hathorn.
 

Vyberte región